Здраве и красота

Съвети за здрав и красив бюст

23.09.2009г. / 12 00ч.
Мария Дуковска
Съвети за здрав и красив бюст

Женските гърди привличат мъжките погледи и това ни кара да се чувстваме желани. За да имаме обаче привлекателен, стегнат бюст е необходимо да се грижим за него внимателно. В течение на времето, както други части на тялото, и гърдите търпят промени. Кожата губи еластичността си, бюстът увисва, гърдите стават по-меки и губят предишната си красота.
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите гърдите си стегнати за по-дълго време.

Хранене

Неслучайно започваме с храненето. За да поддържате добър тонус на тялото си, респективно и на гърдите, трябва да се храните внимателно. Наблягайте на сезонните плодове и зеленчуци, повече напитки - вода и чай предимно.

Масаж на гърдите

Масажът има благотворен ефект върху човешкото тяло - подобрява кръвообращението, засилва оттока на лимфите, стяга мускулите, но когато става дума за гърдите, трябва да сте по-внимателни с масажа. По тази причина би трябвало да се откажете от различните видове масаж на гърдите, при които се прилага силен натиск, в това число и от почистващите, защото могат да се повредят млечните жлези. Единственото изключение е хидромасажът – той не уврежда гърдите, а водата оказва меко, щадящо въздействие на кожата и повишава тонуса на мускулите.

Студен душ

Изключителен стягащ ефект дава студеният душ. Затова и е най-често препоръчван от специалистите. Студената вода е ценен съюзник на гърдите, тъй като ги поддържа в стегната и красива форма.

Започнете процедурите от сутринта: както сте под душа, насочете за няколко секунди струя студена вода върху гърдите си. Или пък ги масажирайте деликатно с гъба, накисната в студена вода, към която са прибавени етерични масла от мента или лавандула.
Може да използвате и натрошен лед, обвит в марля, който да положите върху гърдите за няколко минути.
Отлично въздействие имат и хидромасажите. Със студената струя правете кръгове около гърдите, като описвате осмица, чийто център е в зърното.

Правилна стойка

Прегърбеният стоеж и отпуснатите рамене ще направят и най-съблазнителния гръб непривлекателен, затова на първо място трябва да се помисли за стойката. На всички е известен старият източен метод, който не е загубил ефективността си с течение на времето. Вземате дебела книга, слагате я на главата и няколко минути ходите вкъщи, като се стараете да задържите товара на главата си. Повтаряте, докато правилното положение на гърба не ви стане навик.

Спорт
За най-голям ефект горещо ви препоръчваме да се занимавате със спорт. Най-подходящ за целта е плуването.

Внимание!
За да се предпазите от преждевременно увяхване на бюста и от вредни влияния, внимавайте при избора на сутиен. Ако той е прекалено тесен, това ще затрудни кръвообращението. Прекалено свободният пък не поддържа добре гърдите, което на свой ред може да доведе до разтягане и увисване на бюста.

Избягвайте гореща вана. Тя няма да допринесе за красотата на вашия бюст, но ако все пак не можете да минете без нея, употребявайте я за не повече от 10-15 минути.

Рязко сваляне на теглото. Най-големият враг на красивия бюст е именно варирането на килограмите. Мастните клетки на гърдите са едни от първите, които се разграждат при отслабване. Гърдите изглеждат като спаружени, може да се появят и стрии.

* * *
Характерът според гърдите? - тест
Лесни фитнес упражнения за жени
Защо не успяваме с диетите

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Тревен ( преди 11 години )
Само дето на картинката сте показали ***. А бюста от първата страница е изкуствен, ерго, не е здрав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
СтойкоПетров ( преди 11 години )
Тоя бюст са кръгли анатомични импланти - ще посъветвам любимата ми да си сложи такива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар