Козметика и грим

Всяка втора жена не гледа срока на годност на козметиката

Бихте ли си намазали лицето с маска от развалени домати

20.11.2012г. / 17 02ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Козметичните средства имат срок на годност и той е толкова важен, колкото и този на храната. Статистическо изследване показва, че всяка втора жена не обръща внимание на етикета на бялата и декоративната козметика, тъй като смята, че те не се развалят.

Свързани статии

Въпреки наличието в състава им на силни консерванти, козметичните средства се развалят не само от топлото време. Остаряват дори неотворените, чисто нови кремове и флакончета.

Използването на развалена козметика може да предизвика различни възпаления на кожата и алергични реакции. Някои жени смятат, че вместо за лице, могат да ползват за ръце или тяло лосиона/крема за лице с изтекъл срок на годност, защото им е жал да хвърлят парите в кошчето, но рискът за здравето остава същият. Бихте ли си направили маска за лице с развален домат или вкиснало кисело мляко?!

Основните признаци на развалената козметика са промяната в цвета, мириса или консистенцията.

Винаги четете етикетите и имайте едно наум, че промоционалните цени често се поставят върху продукти, чийто срок на годност скоро изтича. Пазарувайте от големи специализирани магазини, където оборотът на стоките е голям и съществува по-малка вероятност да попаднете на стара козметика.

Коментирай