Здраве и красота

Свалете грима от лицето си с естествени методи

Лимон и кисело мляко вместо скъпи козметични продукти

06.11.2012г. / 14 20ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Отговорностите на жената, свързани с грима, не свършват с нанасянето на последния щрих. Нещо повече – това, което предстои след това е още по-важно – премахването му. Хигиената на кожата е от фундаментално значение не само за красотата на външния ни вид, но и за здравето ни. Може би не очакваме, но природата се е постарала да ни улесни максимално. Ето как:

Свързани статии

Лимонът навлиза в Европа благодарение на арабите. В момента почти няма домакинство, в което да не се използва лимон. Много често можем да го открием в съдържанието на рецептите за продукти за лице, тяло и коса. Ценен е и в козметичната индустрия и намира приложение в направата на ароматизатори.

Киселото мляко е изключително ценен хранителен продукт, особено от нас – българите. И то, както лимонът, много често се използва за направата на козметични продукти. Най-добре действа на мазната кожа и се бори успешно с акнето, защото повечето патогени биват атакувани от съдържащите се в него киселини.

Начин на приготвяне:
В малка купичка разбъркайте 1 с. л. кисело мляко с 1 ч. л. лимонов сок. Нанесете върху лицето и деколтето си и после го отстранете с памучен тампон.

Коментирай