Козметика и грим

Защо бионатуралните парфюми са по-добрата алтернатива?

08.11.2011г. / 16 25ч.
Аз жената
Защо бионатуралните парфюми са по-добрата алтернатива?

Вече се замисляте за оригинални и практични подаръци за Коледа? Екотемата става все по-актуална и за това Ви представяме биопарфюмите и билковите играчки. Био натуралната парфюмерия трябва да отговаря на редица задължителни условия съгласно изискванията на международната сертификация за биологично производство. За това поканихме Валентина Славова от www.ekomag.bg, да ни въведе професионално в темата.

В състава на бионатуралните парфюми трябва да се съдържат минимум 95 % натурални съставки като етерични масла, екстракти от цветя, семена, смоли и кори.

В сертификацията е включен списък с всички опасни за здравето продукти от нефтопреработването, синтетични ароматизатори и всякакви подобни съмнителни вещества. С това не се допуска използването на парабени, петрохимикали и други токсични химически вещества. Вложените в производството растителни суровини трябва да са отглеждани и преработени без използването на химически вещества и генетично модифицирани организми. Също така недопустимо е използването на съставки от животински произход, каквито са мускуса и амбрата в синтетичните парфюми, обяснява Славова.

Опаковката на биопарфюмите трябва да е от екологично безопасен материал и да подлежи на рециклиране с цел запазване на екоравновесието. Върху нея трябва да присъства символът на една от организациите за международна сертификация за биологично производство като гаранция.

Единствено за парфюми, които притежават сертификат за биологично производство може да се гарантира, че имат биологичен произход.

Бионатуралните парфюми не са просто средство за благоухание. Посредством терапевтичните свойства на използваните етерични масла и флорални води, натуралните аромати имат силата да въздействат на емоционално, енергийно и физическо ниво.

Всичко това прави бионатуралните парфюми по-добрата алтернатива за всеки, който осъзнава и избира здравословния и природосъобразен начин на живот.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Zaklet biopotrebitel ( преди 11 години )
Био парфюмите съдържат 100% натурални съставки и отговарят на строгите изисквания за сертификация на биологичното производство. Това означава, че в състава на тези парфюми не се допускат никакви синтетични аромати и петрохимикали. Вредата от последните е доста значителна. 80% от това, което поставяме на нашата кожа, влиза в нашия организъм. Не е чудно защо 21 в. е белязан с бум от алергии.По отношение на цените на парфюмите, за сравнение конвенционалните парфюми имат не по-ниски цени от био парфюмите. Така например парфюмът Miss Dior Cherie l`Eau EDT - тоалетна вода 50 мл. струва 121 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
TURBOMANIA ( преди 11 години )
ееееее, какво им е `биото`, като цените са им нееколгични.... по 115 лева за 50 ml. .... та те минават и най-марковите парфиуми!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар