Козметика и грим

Третираме миризливи крака с паста за зъби

19.05.2012г. / 09 57ч.
Надежда Маринова
Третираме миризливи крака с паста за зъби

Кога пастата за зъби е полезна за краката

Краката имат свойството да миришат не много приятно, особено ако много се потят, държим ги обути в изкуствени чорапи и още по-изкуствени обувки по десет и повече часа на ден. Няма как този стрес да не им се отрази. Само лятото за тях е райският сезон, защото тогава те дишат на воля между каишките на сандалите.

Много са домашните лекове за обезмирисяване на милите ни крачета. Най-добре действа бавният и продължителен спа педикюр, подобно на спа маникюра, когато ги поглезим във ваничка с морска сол и ароматни масла или им дадем да пият чай от мента и лайка.

А знаете ли, че пастата за зъби идеално замества купешката пилинг-паста? Процедурата е същата: краката се накисват в легенче с хладка вода. След 10 минути ги намазвате с паста за зъби и ги изтривате с пемза. Особено внимание обръщате на местата между пръстите – с нежни масажиращи движения втривате пастата в кожата.

Обезмирисяващият и освежаващ ефект е гарантиран, като най-добре действат билковите пасти за зъби с мента.

Това третиране, колкото и странно да ви звучи, е идеален вариант по време на екскурзия, когато не сме се сетили да вземем козметика за крака или за да спестим място в куфара, умишлено сме я забравили.

Не прилагайте много често тази бърза помощ, защото кожата прекомерно ще се изсуши и не забравяйте след процедурата да намажете краката с омекотяващ и хидратиращ крем.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай