Зелено

Домашни маски с витамин С при суха кожа

30.08.2012г. / 16 20ч.
Надежда Маринова
Домашни маски с витамин С при суха кожа

Витамин С не се изработва от ораганизма на човек, а чрез храната обикновено не поемаме достатъчно от него. Кожата ни остро реагира на недостига на витамин С – именно тя първа усеща липсата му.

Зачервавяане на кожата (еритема) и  разширени капиляри (купероза) на кожата на лицето може да се появят от преохлаждане през зимата или прекаляване със слънчевите лъчи през лятото.

Той е незаменим за кожата, защото помага за свиването на съдовете, има провивовъзпалителен и антиалергичен ефект. Действа лечебно при отток и раздразнение.

За да й дадем „да пие” от важния витамин, е добре да си направим серия от маски от цитруси - портокал, киви и манго; черна боровинка и домати. Обелете плода, нарежете го на парченца и го обтривайте лицето си с шипково масло. Намажете маската на лицето и постойте така 15-20 минути. Отмийте с хладка вода. През вечер нанесете на проблемите участъци с памуче шипково масло.

Правете маските 3 пъти седмично и очаквайте първите резултати не по-рано от 2-3 седмици. Бъдете постоянни в програмата "Витамин С" за лице и спазвайте само посочените съставки. След като кожата ви се възстанови, може да пробвате и други маски или да й дадете почивка.

Заедно с домашните маски, в този период се постарайте да приемате и повече храни с витамин С.

Снимка:

Прочетете още:


 

Коментирай