Козметика и грим

Бърз ремонт на старите сенки за очи

30.10.2012г. / 16 08ч.
Вергиния Генова
Бърз ремонт на старите сенки за очи

Сенките по рекламите изглеждат страхотно, но когато си ги купим и ги използваме известно време не всички сенки остават докрай в най-добрата си форма – често се чупят, стриват на прах, размесват.

Ако искаме да избегнем тези дребни проблеми, или трябва да купуваме само много качествени и много скъпи сенки, или да прибягваме към малки хитрини и трикове.

Ако сенките са се разтрошили на няколко парчета, внимателно поставяме парченцата и се стремим да ги сглобим в първоначалния им вид. След това капваме по малко спирт, няколко капки, и притискаме. Оставяме да изсъхне.

А когато сенките са се стрили на прах трябва да ги направим наново. Слагаме прахообразната смес в малка кутийка, чиста палитра и разбъркваме отново със спирт. След това връщаме пастообразната смес на старото място в палитрата или пък където сме решили, че ще е по-удачно, притискаме с нещо плоско и оставяме да изсъхне. Имаме чисто нови сенки.

По този начин можем да си направим и точно определен цвят, който не можем да открием никъде, а смятаме, че точно той ще ни отива на новия тоалет.

Стриваме на прах няколко различни сенки от близки цветове, смесваме в желаните пропорции, докато не получим търсения цвят. След това действаме по същия начин, капваме малко спирт, разбъркваме, притискаме и оставяме да изсъхне.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай