Нежна като цвете

Авокадо за подхранена кожа без пигментни петна

Преоткрийте красотата

25.04.2016г. / 14 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Идва лятото, а вие се притеснявате за кожата си, защото постоянно сте изложени на пряка слънчева светлина. Появяват се тъмни петна, които ви състаряват и не знаете как да успокоите зачервяванията.

Предлагаме ви 5 начина, с които да преборите зачервяванията, да намалите видимостта на пигментните петна и да се радвате на по-здрава и нежна кожа. Нужно ви е само едно – авокадо.

Родината на авокадото е Южна Америка. Плодът е богат на минерали, също така и на витамините А, С и Е. Съдържа много повече протеини в сравнение с другите плодове. Полезен е за сърцето и предпазва от запушване на кръвоносните съдове.

Има антиоксидантно действие. Спомага за изхвърлянето на токсините от организма, затова се препоръчва и от диетолозите. Не на последно място е чудесно средство за подхранване на кожата.

Узряло авокадо в борба с пигментните петна

За да подобрите пигментацията на кожата си използвайте узряло авокадо. То съдържа витамин С и олеинова киселина, които го правят подходящо за проблемна кожа. Намачкайте авокадото на паста и я нанесете на желаното от вас място, оставете да действа 10 мин и изплакнете с чиста вода. С тази маска ще омекотите и подмладите вашата кожа.

Маска с авокадо и мляко

Авокадото е чудесен източник на витамини С и Е, както и на мастни киселини, които помагат за решаването на проблемите с кожата. Намачкайте авокадото и добавете супена лъжица мляко към него, докато получите кремообразна консистенция.

Нанесете тази паста върху кожата и оставете да действа в продължение на 10-15 минути. след което изплакнете. Млечната киселина в млякото е от полза за намаляване на пигментацията на кожата. Прилагайте тази маска редовно и ще има видими резултати.

Маска с авокадо и мед

Намачкайте половин добре узряло авокадо и добавете към него мед до получаването на хомогенна смес. Нанесете маската върху почистена кожа и оставете да действа 10 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Авокадото ще подобри пигментацията на кожата ви, докато натуралните свойства на меда ще я хидратират и направят по-гладка. Препоръчваме ви да използвате тази маска два пъти седмично, за да подобрите състоянието на кожата.

Маска от авокадо със сок от лимон

Антиоксидантите и хранителните вещества в авокадото са полезни при грижите за премахване на нежелана пигментация по кожата. Витамин Е помага за отстраняване на тъмните петна, причинени от постоянното излагане на слънчева светлина.

Свързани статии

От друга страна лимонената киселина и витамин С съдържащ се в лимона, помагат за по-добрия тен на кожата. Към пастата от авокадо добавете сока на 1 лимон и една чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре и нанесете маската върху почистена кожа. След десетина минути изплакнете.

След всяка от изброените маски кожата ви ще бъде мека, гладка и стегната. Разбира се, ако има нужда, нанасяйте и овлажняващ крем.

Снимки:  istock

Автор: Катрин Тишевишка

Коментирай