Нежна като цвете

5 ползи от прилагането на мед върху кожата

Натурален подхранващ и хидратиращ продукт

04.10.2019г. / 16 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Както знаем, природата е намерила начин да доставя всичко необходимо за здравето и красотата ни. Трябва да знаем само как да използваме нейните блага. Медът е едно от тях. Той е невероятно полезен за здравето благодарение на изключителните си съставки, които подпомагат имунната система и метаболитните процеси в тялото.

Маска с мед и аспирин за чиста и здрава кожа

Медът е и много полезна храна не само за организма, но и за кожата. Прилаган външно директно върху кожата на лицето, той прави истински чудеса.

Защо медът е полезен за кожата?

Медът е пълен с незаменими вещества, като калций, витамин В, цинк, калий и желязо, които са от съществено значение за състоянието на кожата. Освен това медът е много богат на антиоксиданти, които блокират и забавят процесите на стареене на кожата.

Кои са основните 5 причини да подхранвате кожата с натурален мед?

Медът е идеалният ежедневен почистващ продукт

Благодарение на антиоксидантите в състава си, медът е най-добрият почистващ продукт за лице в природата. Той спокойно може да замени дори най-скъпите козметични продукти, защото носи само ползи без никакви странични ефекти, каквито някои вредни съставки в козметиката имат.

Чудесен ексфолиант е

Кажете довиждане на купешките ексфолианти, които могат да навредят на кожата ви по различни причини. Смесете малко мед с авокадо, изстискан сок от лимон и малко ябълков оцет. Включете този прекрасен натурален ексфолиант към ежедневната си рутина за красота и кожата ви ще ви бъде благодарна.

Домашна маска с мед за проблемна кожа

Свързани статии

Облекчава акне

Като естествен ексфолиант, медът има много ползи и за акнетичната кожа. Той потиска възпалението в нея, като намалява симптомите на акне, черни точки и гнойни пъпки. Освен това стимулира регенерирането на кожните клетки и по този начин ускорява оздравителните процеси в кожата.

Бори се със стареенето

Антиоксидантите са основна съставна част на меда. Тяхната задача е да се свързват със свободните радикали, причиняващи възпаления в кожата и преждевременно стареене. Това ѝ помага да запази младия си вид по-дълго, да остане еластична и бляскава.

Натурален хидратант

Медът овлажнява кожата в дълбочина. Той има успокояващ ефект и помага за премахване на раздразнения, зачервяване, лющене, сухота.

Коментирай