Нежна като цвете

Как да изберете най-добрия фон дьо тен

Няколко неща, които да имате предвид в избора си

08.10.2019г. / 06 17ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Фон дьо тенът е един от основните компоненти в грима. Ако го ползвате ежедневно в рутината си за красота трябва да знаете, че за да бъде кожата ви здрава, сияеща и изглеждаща по-млада въпреки напредването на годините, трябва да съобразявате фон дьо тена си с някои фактори. Ако ползвате един и същи фон дьо тен през последните 10 години например, вече е време да го смените. Актуалните формули са подобрени и оказват благотворно влияние върху кожата.

7 неща, които жените с перфектен грим правят винаги

Какъв фон дьо тен да изберете?

Започнете с маслата

Обогатените с масла формули са най-универсалният избор за фон дьо тен. За суха и нормална кожа това е най-добрият избор, защото маслата се грижат за хидратацията на кожата, подобряват нейната еластичност и гладкост. Избирайте формули, които включват хидратиращи и антистареещи съставки, като витамин Е и С, колаген и пептиди.

Ако обаче страдате от акне, обогатените с масла фон дьо тени може да не са подходящи за вас, тъй като маслата създават условия за допълнително запушване на порите и поява на гнойни пъпки. Консултирайте се с вашия дерматолог.

3 начина да задържим грима непокътнат на парти или сватба

Избягвайте пудрата

Ако сте на възраст 40+ например, употребата на пудра може да добави още 10 години към визията ви. Избягвайте я, ако искате да имате по-младежко излъчване, здрав и жизнен вид на кожата.

Важните ключови думи в избора на фон дьо тен трябва да са „блясък“, „сияние“, „хидратация“, „подхранване“. Ако в описанието на продукта, който търсите, присъства някое от тези определения, опитайте с него.

5 козметични средства, които ползваме погрешно

Използвайте основа и коректор

След като изберете подходящия за вас фон дьо тен, не забравяйте да включите основа и коректор в рутината си за красота. Това ще подсили излъчването на кожата ви и ще подобри визуалното сливане на фон дьо тена с естествения нюанс на кожата.

Коментирай