Здраве и красота

3 начина да задържим грима непокътнат на парти или сватба

Няколко ценни препоръки от гримьора на принцеса Юджини

29.01.2019г. / 06 49ч.
Мария Дуковска
Принцеса Юджини. Снимка: Reuters

Принцеса Юджини. Снимка: Reuters

Когато имаме специален повод и искаме гримът ни да е перфектен, да се задържи непокътнат за дълго време, да е блестящ и свеж, макар и след няколко часа, е добре да имаме предвид някои съвети на специалистите. Те ни дават ценни препоръки как да се грижим за макиажа си и как да го подготвим така, че да се задържи максимално дълго в идеално състояние.

Пред Popsugar говори грим артистът Хана Мартин, която бе гримьорът на сватбата на принцеса Юджини. Тя дава няколко съвета как гримът ни да издържи цяла нощ.

Подгответе лицето с подходящите продукти

Според Мартин „подготвянето на лицето с подходящата грижа за кожа, с подходящата основа за грим спрямо типа кожа и пудра“ са изключително важни. Може да звучи много просто, но според нея това е начинът да се уверите, че гримът ви няма да се разпадне след час-два. Не бива да се прекалява с продуктите за основа, а напротив, използвайте малко, съветва Мартин. Така че основата ви да изглежда суха.

Топгримьорът също така съветва да се използва маска за лице преди нанасяне на грима, за да има кожата приятен блясък.

>> 5 начина да свиете порите на кжоата <<

Помислете добре за фон дьо тена

За да сте сигурни в избора си е добре да се консултирате със специалист за правилния избор на фон дьо тен или с гримьор. Хана Мартин препоръчва за специални поводи да се използват формули, които са с дълготраен ефект и след нанасянето им да се завърши с четка и хайлайтър.

>> Съвети за красота за дами с тънки устни <<

Смело използвайте пудра

Докато се гримирате, не се страхувайте да използвате пудра, препоръчва Мартин. Според нея, ако пропуснете тази стъпка, основата стои незавършена и след като кожата започне да отделя естествените си масла, те ще размекнат и разтопят основата, предизвиквайки лъщене и неприятен мазен блясък. Гримьорката казва, че нанасяйки тънък воал от пудра, особено на Т-зоната, около носа, брадичката и над веждите, може да се предпазите от този ефект, и то най-вече дамите със смесена и мазна кожа.

>> Ежедневни навици, които правят мазната кожа още по-мазна <<

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 5 години )
da taka e - pove4e i po- 4esto upotreba na pudra , za da ne luska kojata i da ne se razmazva . no az ne upotrebiavam takiva ne6ta ot godini , a i niamam ni6to ob6to s tulkuvania kum snimkata . prosto spodeliam ot opit ot predi6na rabota
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота