Нежна като цвете

Маски за лице с бадеми

Разкриващи блясъка на кожата

23.05.2020г. / 05 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували сме за суперхраните, а ядките са едни от тях. Обичате ли да хапвате бадеми? Сурови или печени, без добавени овкусители, тези полезни ядки ни доставят важни витамини като Е, А, В-комплекс, минерали – калий, калций, манган, желязо, цинк, селен и други. Редовната им консумация има редица ползи за здравето ни (повече вижте тук), но от бадемите се получава чудесен домашен пилинг за лице, а са и подходящи за домашните ни разкрасяващи маски. Те нежно премахват мъртвите кожни клетки, подобряват вида на кожата, оставяйки я мека и блестяща.

Маска за лице за зряла/много суха кожа

Ще ви бъдат необходими 3 с.л. смлени бадеми, които да комбинирате с 1 с. л. зехтин и 1 с.л. кисело мляко. Комбинирайте всички съставки и нанесете маската върху почистена кожа с леки масажни движения. Оставете я да действа 10-15 минути и изплакнете с хладка вода.

Нощни маски против бръчки около очите

Маска за лице за мазна кожа

В купичка комбинирайте 2 с. л. смлени бадеми, 1 с.л. хума (по желание) и розова вода. Количеството на розовата вода трябва да е толкова, колкото да се получи гладка смес, но не прекалено течна. Нанесете маската върху чиста и суха кожа. След 15 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ овлажняващ крем.

Свързани статии

Овлажняваща маска за всеки тип кожа

Вероятно сте чували, че медът е много полезен за здравето и красотата на кожата. Поглезете лицето си, комбинирайки 4 с.л. смлени на прах бадеми с 3-4 с.л. мед. По желание може да добавите и няколко капки лимонов сок. Нанесете маската с лек масаж и след 10-15 минути я изплакнете с хладка вода. Ако е необходимо, нанесете подходящ крем.

Коментирай