![500-600 г филе от сьомга без кости
1 чаша хлебни трохи
½ чаша нарязан лук
1 супена лъжица дижонска горчица
2 чаени лъжици хрян
2 яйца, разбити
1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
2 супени лъжици зехтин](/media/files/resized/article/654x358/22a/1f600faeb9bb7dd6d4fdd05cee25322a-1ed7692bcbc63a9033ae446c417cc7a6.jpg)
60 мин
-
Порции: 4
Нарежете филето от сьомга на малки кубчета. Постарайте се да се уверите, че не са останали никакви кости.
В голяма купа смесете рибата с хлебните трохи, ситно нарязания лук, горчицата, хряна, яйцата. Омесете добре получената смес. Овкусете с подправките. Охладете за 30 минути в хладилник.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Оформете получената кайма на големи плоски стекове. Запечете ги в намазнена със зехтина тава в загрятата фурна.
Сервирайте бургерите от сьомга в кръгли питки, гарнирани с домат, рукола, сос по избор и още малко лук.
Снимка: iStock
Вижте още: