Патицата се запича, като предварително са направени върху нея нарези и се слага на силен огън, като се следи да се запече равномерно и от двете страни. Отвътре месото трябва да стане леко розово.

Пече се няколко минути във фурна на 180 градуса.

Приготвяне сладко от портокали: 300 грама захар се смесва с фреш от портокал – 1 чаена чаша. Оставя се на слаб огън да редуцира за около 20 минути, а за да се сгъсти, се добавят 2 супени лъжици мед. След това се добавя кора от портокал, маха се от огъня и изчаквате още да редуцира.

Ако не ви се занимава да правите сами сладко, може просто да купите от магазина готово и леко да го разредите с фреш.

През това време картофите се варят със зеленчуковия бульон, издълбават се, когато са готови с помощта на лъжичка и правим пълнеж от спанак (запържен с лук, чесън, масло и пармезан). Добавяме към тях аспержи, увити в бекон.

Поднасяме патицата, нарязана на ветрило, поръсена с портокаловото сладко.

Рецептата е приготвена и предоставена от шеф Петър Ангелов.


Опитайте още: