Меню

Сладко-кисело пилешко с ананас

2 февруари 2020 | 06:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици зехтин
сол на вкус 
½ чаена лъжица червен пипер 
500 г пилешки гърди, нарязани 
1 червена чушка, нарязана 
1 връзка пресен лук, нарязан 
1 супена лъжица царевично брашно 
1 консерва ананас
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете соевия сос с 2 лъжици зехтин, сол и пипер. Разбъркайте. Сложете пилето да се маринова в сместа. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган. В него запържете чушката за 3 минути. Прибавете пресния лук и гответе още няколко минути. Сложете маринованото пилешко в тигана. Разбърквайте от време на време, докато пилето се задуши. Ако използвате консерва с ананас, използвайте сока от него, за да разтворите царевичното нишесте. Добавете ананасовите парченца в тигана за 3 минути. След това залейте с ананасовия сос с брашното. Оставете да кипне, след което варете за още 2-3 минути, докато сосът се сгъсти.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай