Меню

Детски огретен „Гладен съм“

4 април 2013 | 11:15 | Аз жената
Добави в любими
картофи
шунка
кашкавал
прясно мляко
зелени подправки
сух кориандър

Продукти
Приготвяне

За една порция:
Сварявате картофи. Обелвате ги и ги нарязвате на кубчета. Изсипвате ги в малка тавичка или гювече. Прибавяте 1/3 ч. ч. прясно мляко и малко настърган кашкавал. Овкусявате със сол, прибавяте бучка масло, нарязаната на малки кубчета шунка и подправки по избор – магданоз, копър, сух кориандър или чубрица. Запичате на малка скара или фурна. Малко преди края на печенето поръсвате с кашкавал, за да се образува коричка. Сервирате със сезонна салата или айрян.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай