Меню

Печена наденица с картофи, лук и чушки

22 май 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печена наденица с картофи, лук и чушки
60 мин.

  • Порции: 6

Наденицата е любима на мнозина. Разкрасете вкуса и ароматите ѝ като към нея добавите картофи, лук и чушки. Рецептата, която ви предлагаме, е сочна, уханна и изпълнена с вкусове. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. В тиган на котлона на среден огън загрейте 2 супени лъжици зехтин. 
  3. Запържете наденицата от всички страни по няколко минути, докато хване загар. 
  4. Извадете и прехвърлете в съд за печене. 
  5. В същия тиган добавете останалия зехтин. 
  6. В него запържете картофите, като разбърквате постоянно, докато покафенеят или 10 минути. 
  7. Прехвърлете картофите в съда за печене. 
  8. В същия тиган добавете лука и чушките. 
  9. Гответе с разбъркване за около 5 минути, докато омекнат.
  10. Прехвърлете и тях в съда за печене. 
  11. Залейте с виното и бульона. 
  12. Овкусете с подправките, разбъркайте. 
  13. Печете за около половин час.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай