Меню

Корейска мусака

27 март 2018 | 08:50 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г ориз жасмин
500 г свинска кайма
2 моркова
1 глава лук
50 мл олио
3 кубчета зеленчуков бульон
6 чаши гореща вода
Сол
Черен пипер
Риган
Майорана
2 яйца
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Кипнете водата и в нея разтворете бульона. Нарежете морковите и лука. Омесете каймата с яйцата и подправките. Разстелете ориза на дъното на голяма тава. Върху него подредете морковите и лука. Най-отгоре разпределете каймата. Залейте с разтворения топъл бульон. Добавете и олиото. Печете в загрята на 220 градуса фурна за около 60 минути или до готовност.

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай