![2 кг свински ребърца
½ чаша мед
¼ чаша соев сос
¼ чаша бял винен оцет
2 скилидки чесън, пресовани
2 супени лъжици кафява захар
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица чеснова сол](/media/files/resized/article/654x358/0d4/c592b2413b34bbaa644fdbd7378a20d4-2eb4f77f9c48a9e36054331d469d53c6.jpg)
90 мин.
-
Порции: 8
Нарежете ребрата на индивидуални порции по няколко ребърца. В голяма купа смесете меда, соевия сос, оцета, чесъна, солта и захарта. Разбъркайте добре и добавете содата. Отново разбъркайте. След като шупне леко, потопете ребърцата в маринатата. Добре е да бъдат напълно покрити от сместа. Покрийте ги и ги оставете да престоят така 2-3 часа.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час или до хрупкава коричка.
Снимка: istock
Опитайте още: