Меню

Мексикански огнен ориз със свинско

5 февруари 2019 | 06:47 | Илияна Николова
Добави в любими
2 и 2/3 чаши вода 
1 и 1/3 чаши ориз 
500 г свинско за готвене
250 г от любимия ви пикантен сос (готов)
250 г готварска сметана 
400 г настърган пармезан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете водата в тенджера. Сварете ориза за 20 минути. Отцедете от водата. Нарежете месото на не много едри парчета. Запържете ги в малко мазнина в тиган на средна температура до златисто.

В тава за печене смесете сварения ориз и месото. Добавете пикантния сос и сметаната. Покрийте с настъргания пармезан, който можете да замените с кашкавал или сирене по избор. Овкусете със сол и пипер.

Печете 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай