Говеждо със зеленчуци на тиган

15 май 2015 | 11:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г говеждо филе
2 супени лъжици олио
1 и ½ чаши пресни розички броколи
1 червена чушка, нарязана на кръгчета
2 моркова, тънко нарязани
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно (или кромид)
1 чаена лъжичка млян чесън
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици сусам
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в голям тиган на средна до висока температура. Сложете в него говеждото, нарязано на парчета с големина по избор. Оставете месото да се запържи до червено от всяка страна по 3-4 минути. Извадете го настрани.

Добавете в тигана броколите, чушките, морковите, зеления лук и чесъна. Разбъркайте зеленчуците в сгорещената мазнина за около 2 минути. След това върнете месото, за да се слеят соковете от него с тези на зеленчуците. Полейте със соев сос и сусам. След 2-3 минути ястието е готово.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай