Меню

Телешко със зеле и домати

13 май 2025 | 09:41 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Телешко със зеле и домати
60 мин.

  • Порции: 6

Мечтаете за крехко телешко месо, приготвено по лесен и вкусен начин? Тогава нашата рецепта за телешко със зеле и домати е точно за вас. Опитайте още един начин да разнообразите вкусовете и ароматите в кухнята ви. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. В тиган на среден към силен огън запържете каймата с разбъркване за около 6-7 минути. 
  3. Добавете лука и разбърквайте, докато омекне. 
  4. Отцедете излишната мазнина и сокове, които са се образували. 
  5. В тигана добавете зелето, доматите, доматения сос, водата, чесъна, солта и пипера. 
  6. Разбъркайте, докато всичко се смеси и зелето омекне. 
  7. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 30 минути. 
  8. Прехвърлете всичко в тава за печене. 
  9. Сложете във фурната за още 40 минути. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай