Свободно време

Столичният район “Лозенец” отвори информационно бюро

13.05.2010г. / 16 28ч.
Аз жената
Столичният район “Лозенец” отвори информационно бюро

Ново информационно бюро в сградата на районната администрация “Лозенец”, София, бе официално открито днес, на празника на района – Спасовден. Специално обучен служител упътва гражданите към кой отдел в районната администрация да се обърнат. Всеки работен ден от 8.30 до 17.00 ч. на гишето се правят справки по преписките през деловодната система, предоставят се всички видове документи, образци и формуляри.

Информационното бюро в “Лозенец” е едно от малкото специализирани места към районните администрации в столицата, където гражданите могат да получат пълна информация на едно място. То се намира в уютното фоайе на сградата, като така обслужва и хора в неравностойно положение. В изцяло обновения интериор са разположени информационни табла и кът за отдих.

“Подобряването на обслужването на гражданите не е самоцел, важното е хората наистина да усетят разликата и удобството, които им предлагаме – посрещаме ги още на входа с пълен пакет административни услуги. Сградата ни не е съобразена с нуждите на административните служби, обособяването през 2006 г. на няколко изнесени гишета на втория етаж е частично решение, а площта на всеки етаж не позволява разгръщане на пълен фронт-офис. Новото информационно бюро запълва точно тази липса”, каза при откриването кметът на район “Лозенец” г-н Прошко Прошков.

Сред първите посетители на информационното бюро бе двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян. Той дойде загрижен дали детската градина, която посещава синът му Гриша, ще работи през летния сезон. След кратка справка с отдел “Образование, култура и социални дейности” служителят от бюрото информира подробно г-н Азарян за графика на детските градини – през август сборна и дежурна група се разкрива в 141 ЦДГ.

По случай празника на район “Лозенец” в местността “Кръста” бе отслужен Тържествен водосвет от Негово Високопреподобие Архимандрит Сергий.

В неделя, 16 май, в Банската градина, район “Лозенец” организира празник на открито.

* * *

Спасовден, Възнесение Господне

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Петър ( преди 11 години )
Сигурно се е уредил някой връзкар. Криза е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар