Свободно време

Глен Милър Оркестра купонясва до зори с кръшни песни и танци

20.12.2010г. / 11 01ч.
Аз жената
Глен Милър Оркестра купонясва до зори с кръшни песни и танци

След като изнесе почти двучасов суинг спектакъл в зала 1 на НДК, оркестърът на Глен Милър изпълни заканата си да се отдаде на щур купон в последните минути от престоя си у нас. Без капка следа от умора от близо деветте часа път от Варна до София, музикантите взривиха залата с една блестяща селекция от джаз и суинг класики, която изправи публиката на крака и предизвика стихийна буря от аплодисменти.

След последния бис музикантите от Глен Милър Оркестра побързаха да започнат забавленията в Beso Bar & Dinner, където се състоя и официалното  им афтър парти. Екипът на заведението предложи на световноизвестните си гости спаначени ролца, свински ребърца с печен сусамов сос, сьомга филе с джинджифилов сос и тиквички, обилно полeти с няколко вида ракия и марково уиски.

Докато вечеряха, оркестрантите се наслаждаваха на специално подготвената за тях програма от камерния състав на заведението – пиано, контрабас и барабани. Тромпетистът Марсел Рейс не можа да устои на изкушението да се включи с кратка импровизация и засвири на духовия си инструмент редом до българските музиканти. Не след дълго и останалите от оркестъра се влязоха в надсвирването и направиха невероятни интерперетации на популярни мелодии, които пък прераснаха в родопски и македонски народни песни в джаз вариант.

Към края на вечерта никой не остана равнодушен към възцарилата се силно музикално-артистична атмосфера, с което заведението се превърна в своеобразен джаз бар. Музикантите канеха на танц симпатични гостенки на заведението, а красивата певица от оркестъра Роос Йонкер им пя на ушенце „Ain't No Sunshine“  под акомпанимента на пианото.

Видимо в настроение и почувствали се като у дома си, музикантите изобщо не възнамеряваха да си тръгнат, макар да наближаваше 3 ч и щедро раздаваха автографи и се снимаха с очарованите си фенове.

Коментирай
Свободно време