Свободно време

Малки неща, които ще ни направят щастливи

22.04.2012г. / 21 23ч.
Аз жената
Малки неща, които ще ни направят щастливи

Можем да управляваме живота си, за това нека направим така, че хубавите неща в него да са повече от лошите. С някои малки дела ще бъдем по-щастливи и доволни от себе си. Шопинг терапията може да повдигне настроението, но за кратко. За да удължите удоволствието от новите покупки, пазарувайте умно – вместо да си вземете 5 нови блузи, от които нямате крещяща нужда, си купете билет за концерт или театър.

Потърсете кауза и бъдете доброволец – помогнете на някой, който наистина се нуждае, независимо дали е човек или животно. Доброволческият труд повишава емпатията, а това ви кара да сте благодарни за хубавите неща в живота си.

В момент, когато се чувствате на дъното, разгледайте стари снимки от по-добри времена. Учени от Великобритания са доказали, че това е далеч по-полезно за емоционалното здраве от яденето на шоколад, алкохолните напитки, гледането на телевизия и дори слушането на музика.

Направете си сами терапия със светлина – за 2-3 седмици прекарвайте всеки ден по един час навън на естествена светлина. Това действа по-добре от антидепресантите, няма странични ефекти, а положителния ефект от светлинната терапия продължава дори след като я прекратите.

Намерете си хоби – фотография, готварство, пъзели, цветя и т. н.

Очаквайте още позитивни идеи за повдигане на настроението със „Спрете стреса с приятни занимания“.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай