Свободно време

Заблудите в бързите срещи за намиране на партньор

19.06.2012г. / 12 26ч.
Аз жената
Заблудите в бързите срещи за намиране на партньор

През последните месеци бързите срещи за търсене на половинка набират все по-голяма популярност и у нас. Може още да не сте участвали, но със сигурност сте ги гледали в някой филм – Speed Dating събитията придобиха голяма популярност около касови заглавия като „Сексът и градът“, „Д-р Хаус“ и „Hitch“. Събират се равен брой мъже и жени и всеки се среща с всеки за по няколко минути. Докато се забавлявате, можете да срещнете любовта на живота си, добър приятел или бизнес партньор.

За да сте добре запознати с новото явление, ето някои митове и заблуди:

Мит 1: Мога да опозная човек за няколко минути
Дори организаторите на бързи срещи в България са съгласни, че не можете да опознаете човек за няколко минути. И не е това целта. За една кратка среща усещате дали човекът ти е интересен, дали извиква емоция във вас и дали имате желание да се видите отново. Разбира се, имате време да попитате неща, които са определящи за вашите връзки – „пушене, деца или каквото друго е важно за вас“. Различни проучвания потвърждават, че първото усещане за даден човек почти винаги се оказва вярно.

Мит 2: Трябва да имате проблем с общуването, за да участвате в Speed Dating
Всъщност е точно обратното – ако имате проблем с общуването, няма смисъл да ходите на Speed Dating. Тези събития ви дават възможност да се срещнете с много хора за кратко време, но не ви учат как да го правите. Ако не можете да общувате с един човек, трудно ще общувате и с 10.

Мит 3: Трябва да се получи от първия път
При Speed Dating, както и при запознанствата в бара, на улицата или на рождения ден на най-добрата ви приятелка, късметът играе своята роля. Затова не се отчайвайте, ако не стане от първия път – нищо ви няма.

Мит 4: Ако ме е отбелязал/а с “да“, значи ми е в кърпа вързан/а
По време на бързите срещи разполагате със специално картонче, на което записвате „да“ срещу имената на хората, с които искате да се видите отново. След събитието организаторите обработват резултатите и там, където има взаимен интерес за повторна среща, разменят координати между участниците. Много хора се възгордяват прекалено, когато разберат, че някой ги е отбелязал. Ако можем да използваме футболната терминология, „да“ в картончето не означава, че сте победили, а че са ви пуснали да играете. Тепърва трябва да разкриете колко сте готина, романтична и нежна, грижовна и женствена. Така че, продължавайте да показвате най-доброто от себе си!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай