Свободно време

Деца дописват романа на Ирина Папанчева

26.07.2012г. / 14 29ч.
Аз жената
Деца дописват романа на Ирина Папанчева

Публичното четене от деца на романа „Перо от пеликан“ на бургазлийката Ирина Папанчева ще е една от първите прояви на фестивала „Четящият човек“, организиран от книжарници „Хеликон“ в Бургас още преди официалното му откриване на 6 август. Четенето ще започне в 18 ч. на 4 август в бургаската книжарница „Хеликон“.

„Главният герой в романа на Ирина Папанчева, 12-годишният Мартин, иска да стане писател и да напише книга с перо от пеликан. Първите му творби са вдъхновени от една необичайна лятна ваканция в Бургас, показан със своите различни лица – плажа, вечерните улици, езерото „Вая“, лугата, калта. Затова виждаме четенето на текстове от тази още непубликувана и много бургаска книга от деца като забавен предговор, написан към първия том на фестивала. Четящите възрастни са били четящи деца.“, каза Юри Лазаров, представител на организаторите от „Хеликон“.

„Благодарна съм на „Хеликон“ за възможността да участвам в тази чудесна инициатива. Планираме едно интерактивно и занимателно събитие, в което границата между деца и възрастни да се размие, за да изкристализира общото ни изживяване като четящи хора. И творящи хора.“, сподели Ирина Папанчева.

Седмица от събития, свързани със сюжета на книгата ще се проведе в Бургас, от 29 юли до 3 август, непосредствено преди фестивала „Четящият човек“. Програмата за тях, както и повече информация за романа, можете да намерите на www.perootpelikan.net/wordpress/

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай