Свободно време

Лина Никол: Музика не се прави по задължение, а по вдъхновение

12.09.2012г. / 17 19ч.
Джадала Мария
Лина Никол: Музика не се прави по задължение, а по вдъхновение

Лина Никол е артистичният псевдоним на младата певица Веселина Николова. Едва четиригодишна тя започва да свири на пиано. След това идват участията в концерти, конкурси и фестивали. Веселина прекарва седем години в Норвегия и в други скандинавски страни, където за първи път се появява на музикална сцена. През 2007 г. Лина Никол взима участие в WCOPA (World Championship of Performing Arts) в Лос Анджелис и печели първото място в категорията поп пеене. През 2008 г. се класира на второ място в британски онлайн конкурс за авторска музика We are listening. Rhythm of the night е дебютният й видеоклип. Ето какво сподели тя за музиката, вдъхновението и звездите специално за читателките на Az-jenata.bg.

Вече сте звезда – как се чувствате?
Когато чуя тази дума, веднага си представям изпълнител, заобиколен от поне 3-4 бодигарда, които се опитват да го отделят от хилядите фенове, готови на всичко да го сграбчат, огромен екип от хора, световни турнета и т. н. Така че, когато стигна дотам, тогава мога да кажа, че съм „звезда“. Поне такива са моите представи – да си почти недостижим и да докосваш много хора с това, което правиш.

Имате ли си любима песен? От Вашите и въобще?
Имам много любими, защото слушам много различни стилове музика, – едни от най-любимите ми са на Stereophonics – Maybe Tomorrow и Eric Benet – Still with you. А от моите и по-конкретно това, което вече е било издадено и публикувано – песента Way out.

Кое Ви вдъхновява?
Много неща – от опита ми досега съм забелязала, че може да ме вдъхнови както времето навън, така и дадена случка или просто изниква някаква идея от нищото и се получава нещо страхотно. Не мога да правя песен по задължение – не си правя график кога ще седна да пиша нещо, но достатъчно неща се случват около мен и с мен, затова успявам да си намеря муза.

Как минава един обикновен ден за Вас?
Откакто съм извън режима от 9 до 5 на работа, всеки ден ми минава по различен начин и се възползвам максимално от свободата, която имам в момента. Прекарвам много време пред компютъра си, защото правя музиката си на него, през останалото време съм в студио за записи или довършителни работи по аранжименти. Другото нещо, което запълва времето ми е университетът. А свободното време прекарвам със семейството и приятели.

Пожеланието Ви за нашите читателки?
Пожелавам на всички читателки да са позитивни, усмихнати, щастливи и винаги да виждат и да се стремят към хубавите и ценностните неща в живота.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време