Свободно време

Братя Грим

20.10.2005г. / 09 35ч.
Аз жената
Братя Грим

“Братя Грим” е едно приказно вълшебно приключение, режисирано от Тери Гилиъм (“12 маймуни”, “Кралят на рибарите”). То разказва историята на Уил и Джейк Грим (Мат Деймън и Хийт Леджър), двама братя, които пътуват из Наполеонова Франция, издържайки се чрез прогонване на мними чудовища и демони от беззащитни немски села. Но когато властите разбират, че те са измамници, им се налага да се справят с истински прокълната гора. В историята майсторски са включени елементи от класически приказки, като “Пепеляшка”, “Червената шапчица” и “Хензел и Гретел”, а братята Грим ще трябва да понесат последствията за измислиците си, като попаднат по средата на най-епичната битка между фантазията и реалността.

Имало едно време двама чаровни, но много различни един от друг братя – циничният Уил и мечтателят Джейкъб – които били известни нашир и надлъж като БРАТЯ ГРИМ. Те обикаляли страната, слушайки и разказвайки приказки. Приказки за мистерии и опасности, които до ден днешен запленяват съзнанието и изправят косите на хора от всякакви възрасти с историите за борба между добро и зло, за обикновени хора дръзнали да се изправят срещу зловещи чудовища, митични зверове и зли вещици. Техните разкази са причина за някои от най-дивите сънища и най-страшните кошмари на света през последните няколко века.

Разбира се, приказките на братя Грим са създадени единствено за забавление на слушателите и само наивните и суеверните биха повярвали в тях. Ако не друго, поне със сигурност нищо в тях не е истинско. Или може би е...?

Режисьорът Тери Гилиъм е създател на тази вълшебна история за двама братя попаднали в прокълнато село, където и най-шантавите и фантастични приказки се сбъдват. Гилиъм не само избира двама от най-популярните съвременно млади актьори за главните роли – Мат Деймън и Хийт Леджър – но и комбинира комедия, фантастика, ужаси и романтика в едно епично приключение, вдъхновено от най-известните приказки на света.

Коментирай