Свободно време

Благотворителен базар в подкрепа на превенцията от рак на гърдата

24.10.2012г. / 16 07ч.
Аз жената
Благотворителен базар в подкрепа на превенцията от рак на гърдата

Благотворителен базарОт любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“ стартира днес, 24 октомври 2012. На него Компанията за жени ще продава продукти от специалната си розова серия.

Известни личности, подкрепяли най-мащабната благотворителна кампания у нас през 10-годишната й история досега, и екипът на Avon ще очакват всеки, който иска да подпомогне каузата, до 3 ноември на последния етаж на The Mall, София.

„Изключително се гордеем с 10-годишната история на „От любов към живота“. Още по-горди сме от факта, че до момента стотици хиляди българи са подкрепили кампанията, закупувайки продукт от благотворителната ни розова серия. Надяваме се, че през следващите дни много хора ще покажат съпричастност към проблема и ще подкрепят каузата, като закупят благотворителен продукт. Така Avon ще продължи да дарява надежда на хиляди български жени“, сподели Валентина Бешевишка, Маркетинг мениджър на компанията.

В деня на откриването на базара към екипа на Avon между 16 и 18 часа ще се присъедини известната водеща и приятел на „От любов към живота“ Ива Дойчинова, от която всеки ще може да закупи лично продукт. До следващата събота на благотворителния базар ще гостуват и други звезди, ангажирани с каузата за превенция на рака на гърдата, сред които: Драго Симеонов (27.10, между 15 и 17 часа), Ива Екимова и дъщеря й Дара (27.10, 14 часа), Белослава (29.10, между 14 и 16 часа), Ники Кънчев (30.10, 13 часа), Сантра (01.11, 14 часа), Рейчъл Роу (01.11, 18 часа).

Сред звездните двойки, които ще подкрепят „От любов към живота“, са Нели Атанасова заедно с половинката й Александър Сано (29.10, между 18 и 20:00 часа), както и младото семейство Ники и Саня Илиеви, които ще се включат специално в кампанията между пътуванията си в чужбина.

Мария Илиева, ДесиСлава, Свилен от Остава, Димо от P.I.F., Стефания Колева, Диана Любенова, Мартина Вачкова и други любими лица също ще подкрепят каузата.

Основна цел на кампанията от самото й създаване преди десет години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Информираността и превенцията могат да предотвратят развитието на болестта, тъй като ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране.

Според официалната статистика на Български национален раков регистър, всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 800 жени. В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – число, което не може да бъде пренебрегнато, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.

Прочетете още:

Коментирай