Свободно време

Жените се заглеждат по-често в жени, отколкото в мъже

Една жена по-лесно прави комплимент на друга жена, отколкото на мъж

16.11.2012г. / 09 10ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дами, имали ли сте чувството, че гаджето ви се заглежда по други жени? Ако е така, много вероятно е да е придобил навика от вас.

Жените прекарват много повече време да оглеждат други жени, отколкото мъже. Те са любопитни да видят какво носи потенциалната конкуренция, колко целулит има, как изглежда косата й и колко килограма в повечко е натрупала.

Според ново проучване стандартният процес на мислене при жената е: какви са обувките на другата жена, откъде е чантата й и дали имат пластична операция, пише „Дейли мейл“, цитиран от Dnes.bg.

Свързани статии

Други жени пък се интересуват дали останалата част от нежния пол са по-слаби от тях, докато същевременно гледат дали корените на косата са израсли или пък дали жената има брачна халка.

Половината от около 2000 онлайн анкетирани жени споделят, че се забавляват, докато сравняват себе си с други жени, с които работят, с които са приятелки или пък с които просто се разминават на улицата.

А плажът е мястото, където сравняването е още по-засилено. 80% от анкетираните жени признават, че обичат да имат открита гледка към останалите жени на плажа.

Проучването също откри, че една на пет жени обича да гадае от коя страна идват другите жени, 43% от тях коментират банския костюм на останалите и една на 20 жени обича да критикува тена им. Една трета от анкетираните жени отговарят, че биха се впечатлили от добрата фигура на други жени.

Една на десет от нежния пол признават, че биха искали да изглеждат по-добре от „конкуренцията“, а 40 процента заявяват, че не се сравняват с другите жени по злобен начин.

Почти половината от анкетираните жени казват, че правят комплименти на непознати жени, като най-често той е свързан с начина им на обличане. Докато 86% от жените твърдят, че никога не биха отишли при мъж и да му направят комплимент. Основната причина е, че не искат мъжът да си мисли, че те се задяват с него. 25% от жените са убедени, че мъжът ще си помисли точно това.

От анкетата става ясно, че 42 процента от жените се обличат само за да впечатлят представителите на същия пол, а не мъжете. Дори когато излизат на дискотека или парти, жените отново се грижат толкова много за външния си вид, за да впечатлят останалите жени.

„Няма жена на планетата, която да не харесва да оглежда хората и да не хвърля по един крадлив поглед на другите жени“, казва Хелън Бойл, стилист в компанията Swimwear365, която е инициирала анкетата. „Съвсем естествено е да се сравняваме с останалите жени, да гледаме как се обличат и как се грижат за себе си.

Затова и плажът е най-подходящото място да огледаме отсрещния фронт, защото тогава можеш да видиш „конкурента“ в детайли. А и може да скриеш погледа си зад слънчеви очила.“ „И всъщност, комплиментът от жена, която дори не те познава, е много по-ценен от комплимент от мъж, тъй като последният по-скоро има скрит мотив.“, казва още Хелън Бойл.

Всякакви новини има на Dnes.bg.

Коментирай
Свободно време