Мода

Сивият цвят – за работа и когато сме в сатурнова дупка

Кога и как да носим дрехи в сив цвят

12.11.2012г. / 14 51ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сивият цвят в модата на дрехите е универсален и базов. Той е междинен между черното и бялото и затова се счита за неутрален. Подхожда на всички – мъже, жени и деца, независимо от възрастта и фигурата. Добре е обаче да се съобразим с десетките му нюанси, както и да го съчетаем добре с другите цветове.

Свързани статии

Сивият цвят символизира реализъм, здравомислие, стабилност, неподвижност, раздвоеност, мъка, скука, невидимост, безличие. В психологията се препоръчва за отпускане, релакс и срещу безсъние. Не е подходящ за нерешителните хора.

В астрологията сивото е цветът на Сатурн, знакът Козирог, а денят на тази планета е събота. Счита се, че това са хора, които са неестествено зрели за възрастта си, сериозни, контролират чувствата си и не ги излагат на показ. Добре е да имат поне една сива дреха в гардероба си.

За останалите – ако искат да са в астрологично съзвучие, да обличат сиво, или да носят поне един аксесоар в този цвят. Когато са в сатурнова дупка или труден сатурнов аспект, мишият цвят ще им помогне по-леко да преживеят този период.

Сивият цвят е предпочитан от деловите хора, но е напълно приложим за всекидневието и за свободното време. Добър вариант на малката черна рокля. Носи послание за елегантност, деловитост, лаконичност и неутралност.

Дизайнерите не препоръчват да се обличаме в сиво от глава до пети. За да го „стоплим“ и „оживим“ е добре да го съчетаем с други цветове: бяло, черно, бежово, топлокафяво, жълто, розово (бледорозово, сьомга и фуксия), турскосиньо, виолетово, червено и зелено. Практически със всичко – остава да вложим въображението си и личния си вкус.

Коментирай