Свободно време

Лили остави без дъх 15 000 в зала „Арена Армеец“

Концертът на примата на българската естрада Лили Иванова продължи над 3 часа

23.11.2012г. / 10 19ч.
Мария Дуковска
Снимка: Импакт прес груп

Снимка: Импакт прес груп

След 22 ноември 2012 г. музикалният живот в България няма да е същият. След повече от 40 години кариера и връхният момент – концерт в парижката зала „Олимпия“, Лили Иванова отново направи подвиг, непостижим за никой друг български артист. Лили и нейният Гранд Ли Оркестра напълниха и препълниха зала „Арена Армеец“ снощи. Над 15000 души дишаха, пяха, туптяха със своята прима в над 3-часов музикален маратон.

Малко след 20.00 часа концертът започна с подреждането на музикантите на сцената, а в същото време по екраните в залата се прожектираха черно-бели кадри от стари видеоклипове на звездата. След няколко минути спомени, пълната зала бе готова да посрещне своята звезда.

В публиката не личеше определена възрастова група, която да се откроява, напук на зложелателите. Деца, млади, стари, всички заедно посрещнаха на крака своята Лили, която бе готова за покоряване на нови върхове.

Оттук насетне бих могла да ви изредя всички нейни песни, които тя изпя с огромно удоволствие, невероятен талант и любов към музиката, към публиката, към себе си, към колегите си. Но се страхувам, че би се превърнало само в едно монотонно хронологично изреждане на песни. А концертът бе много повече от това. Бе емоция, достойно представяне на безспорно най-голямата българска музикална звезда, която за пореден път доказа, че годините нямат значение за изкуството. Напротив, те само могат да го направят още по-истинско и красиво.

3 часа емоции, много музика, изригване на публиката при изпълнението на вечната „Камино“ и още мнооого любими песни зарадваха пълната до краен предел зала. С нежелание и самата прима накрая слезе от сцената.

Щастлива и горда с музикантите си, тя се върна за бис и изпя 4 песни, като дори сподели, че може да изпее още много, след като вече е и боса на сцената. Но това трябваше да е краят и сцената угасна в тъмнина. До следващия път, когато друга звезда ще се качи на нея. Дано пак е тя.

Благодарим ти, Лили, прекрасна си!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Аня ( преди 11 години )
Лили, ти си като Мая Плисецкая, танцуваща "Болеро" на Равел - самото съвършенство! Прекрасно е, че те имаме. И Мариус - също.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
didi rash ( преди 11 години )
Някои неща трудно се описват с думи и Лили е сътворила едно от тях. Дано имаме щастието да видим концерта и по телевизията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар