На 13 декември 2012 в 10.40 ч. Луната влиза във фаза Новолуние. На тази дата разстоянието между Луната и Земята ще е 363685 км.

При скъсяване на разстоянието между Земята и спътника й обикновено се случват различни природни катаклизми.

Още по темата

От този ден започва така да се каже „подготовката“ за края на света. Според масовото схващане и куп „научни“ твърдения краят на света трябва да настъпи на 21 декември 2012 г.

Вече няколко пъти се подготвяме за този прословут край. Бабите си правят запаси от сапун и свещи (за край на света може и да се говори, ама за край на тъмнината и мръсотията никой нищо не казва!); домакините – от сол, захар и брашно (може да е край, ама пък защо да е и глад!); мъжете се прощават с любовниците си и спастрят по някое шишенце винце и ракийка за „черния ден“ (че какъв край ще да е то, ако не го отпразнуваме подобаващо!), а банкерите преизчисляват постъпленията и лихвите от тях.

Как ще посрещнат края на света представителите на различните зодиакални знаци?

Рак

Какво пък толкова – край на света? Я дайте да се съберем, да си спретнем една сбирчица в уютна обстановка, с хапване, пийване и стари спомени с добри приятели! Най-важното е да си възстановим силите, пък за края на света ще мислим по-късно.

Лъв

Лъвът е преживял толкова потопи, толкова земетресения, толкова цунамита, че и пет края на света да му предскажат той ще си остане невредим! Всички знаят, че Светът се върти около Лъва, а не обратното, нали така? И изобщо, ако някой трябва да насрочи край на света, то това е самият Лъв и никой друг, ясно?

Дева

Уф, лоша работа! Старателната Дева приготви толкова много зимнина, купи на мъжа си нови боти, на себе си кожена яка и сега какво – край на света! Кой ли пък го измисли това! И зимнината ще се развали, и ботите ще се намокрят, и яката ще се смачка! Ужасна работа! Дали няма да може да шитне туй-онуй от запасите преди края на света, а?

Прочетете хороскопа за Овен, Телец и Близнаци.

Автор: астролог Петя Георгиева

Още любопитни астрологични прогнози може да прочетете тук.