Свободно време

„Животът на Пи“ е филмово приключение за деца и възрастни

Филмовото събитие с премиера у нас на 21 декември 2012

19.12.2012г. / 17 20ч.
Аз жената
„Животът на Пи“ е филмово приключение за деца и възрастни

Животът на Пи“ е невероятно филмово събитие, представено от режисьора Анг Лий („Планината Броукбек“, „Тигър и дракон“), което разказва историята за оцеляването на млад мъж в открито море. По време на епичното пътуване, изпълнено с приключения и откривателства, той установява изумителна и неочаквана връзка с друг оцелял крушенец... страховит бенгалски тигър.

Свързани статии

В продадения в над седем милиона копия по света бестселър, действието се развива в продължение на години на три континента, два океана и необятната вселена на въображението. Визията на Лий, съчетана със поразителна 3D графика, превръща смятания за невъзможен за екранизиране роман в сензационно дръзка смесица от невероятна история и силни и провокативни теми.

Премиерна дата в България: 21 декември 2012 г.
Оригинално заглавие: Life of Pi
Националност: САЩ
Времетраене: 127 мин.
Формат: 3D, Real 3D
Режисьор: Анг Лий
В ролите: Сураж Шарма, Ирфан Хан, Табу, Рейф Спол, Жерар Депардийо

Откакто преди почти четири години се заема с проекта, Анг Лий работи, за да пресъздаде необикновената визия на история на автор Ян Мартел за смелост, постоянство, вдъхновение и надежда. Филмът ни повежда през невероятното приключение на един млад човек – вълнуващо и одухотворено, сърцераздирателно и триумфално, забавно и вдъхновяващо.

В „Животът на Пи“ Анг Лий разширява границите на филмовите технологии, както стана с визуалните ефекти на „Титаник“, 3D революцията на „Аватар“ и компютърното генериране на образи във „Възходът на планетата на маймуните“, което внесе безпрецедентна емоция и дълбочина на образа на Цезар. И също като примата Цезар, бенгалският тигър Ричард Паркър от „Животът на Пи“ е напълно реален образ, на когото публиката ще повярва, че действително се намира на спасителната лодка със Сураж Шарма, който влиза в образа на Пи.

„Животът на Пи“ е първият опит на Анг Лий в областта на 3D филмите. Режисьорът си е представял историята в този формат много преди „Аватар“ да завладее киносалоните. Той използва този похват, за да разшири полето на действие на филма и да потопи зрителя в емоционалната хватка на историята.

„Исках преживяването от филма да бъде уникално, също като книгата на Ян Мартел, – казва Анг Лий, – Това означаваше да създам филма в друго измерение. 3D е новият език на киното, и в „Животът на Пи“ е от значение да съумееш да потопиш публиката в емоциите на персонажите и самото приключение, което е с епични пропорции“.

Коментирай
Свободно време