Свободно време

Идеалната Нова година

Да пристъпим в 2013-та с десния крак

28.12.2012г. / 13 10ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Вълшебството на границата. За пореден път в живота си ще бъдем между два свята – ще изпратим стария и ще пристъпим с десния крак в новия. Може да не сме като американците, които по традиция пишат дълги списъци с обещания какво ще свършат през следващата година, но и ние, българите, правим нещо подобно – може би доста по-кратък списък и си го казваме на ум.

Има някаква магия в браздата, по която в празничната нощ се плъзга светът. Тогава сякаш и на небето се отваря невидима врата, през която може да минат нашите желания, да достигнат до Онзи горе и... вероятността да се сбъднат е много по-голяма, отколкото ако си ги пожелаем по друго време на годината. Особено, ако се потрудим за мечтата си 98 % и Дядо Боже даде едно рамо на останалите 2 %. А междувременно защо да не отпразнуваме празникът на годината.

Свързани статии

Ето какво прави за вас идеална една нова година – отговорите от една анкета:

„Хубаво настроение и усещане за чудо.“ С. В.28 г.

„Искам да се почувстваме отново младоженци – да дадем детето на баба и дядо, а ние да отидем на ресторант, да съм с черна дантелена рокля и с високи токчета. По средата на вечерта може да ми стане мъчно за Катето и да ми се напълнят очите със сълзи. Тогава ще си кажа, че това е последната Нова година, която празнуваме разделени. Семейството ни вече се състои от 3-ма души, които да бъдат навсякъде заедно.“ Т. А. 32 г.

„Баналната, но традиционна Нова година – готвене през целия ден, подреждане на масата, посрещане на гости, приказки, танци и смешки до късна нощ.“ Р. Й. 37 г.

„Елхата, блещукащи лампички, вкусна храна и един любим човек до мен.“ Х. П.40 г.

„Веселие, шампанско, шумна компания, танци.“ Р. С. 29 г.

„Без караници и пияни физиономии, жените – с красиви рокли и бижута, настроението – празнично.“ Н. Н., 34 г.

Всеки таи в себе си представата за празник, близък до съвършения. И все пак да имаме предвид, че след празника ще дойде делник. Затова е важно когато се събудиш на 1 януари, да не те боли главата, да не съжаляваш за нищо, което си направил вечерта и да запазиш само хубави спомени от посрещането на новата 2013-а.“ В. Г.26 г.

Коментирай