Свободно време

Снимка на годината – България 2012

Конкурс за български фотографи за снимка на 2012 година

15.01.2013г. / 15 44ч.
Аз жената
Снимка: Божанка Маркова

Снимка: Божанка Маркова

До 31 януари 2013 българските фотографи могат да участват в конкурса „Снимка на годината – България 2012“, организиран от Canon Bulgaria.

В конкурса могат да участват само снимки на български автори, заснети през 2012 година.

Конкурсът ще излъчи „Снимка на 2012 година“ във всеки раздел и ще подбере авторите и снимките, които ще бъдат включени в ежегодната Национална фотографска изложба „Снимка на годината“, която се организира и провежда съвместно с Националната художествена галерия.

Раздели

Единични снимки могат да участват в раздел „Репортажна фотография“ (код Р) или в раздел „Художествена фотография“ (код Х). Цикъл снимки могат да участват в раздел „Фотоесе“ (код Е).

Жури

Жури в състав Иво Хаджимишев (председател), Георги Лозанов, Максим Минчев, Иван Кюранов, Гергана Костадинова, Петър Абаджиев и Велислав Николов ще определи наградите в конкурса. Журито взима решенията с мнозинство.

Всички наградени в конкурса „Снимка на годината“ са поканени да участват в селекцията на номинираните творби. Всеки награден е поканен да участва в категорията, в която е получил награда. Участието е доброволно и не отменя правото за участие в конкурса „Снимка на годината България 2012“. Участниците в селекцията на номинираните творби нямат право да гласуват за свои снимки.

Награди

Наградата „Снимка на годината“ се присъжда във всеки раздел и е на стойност:

  • Репортажна фотография – 3000 лв.
  • Художествена фотография – 3000 лв.
  • Фотоесе – 3000 лв.

Снимките, номинирани за награда във всеки раздел, получават премия в размер на 500 лева всяка.

Крайният срок за получаване на снимките е 31 януари 2013 г.

Попълнен и подписан формуляр за участие заедно със снимките, записани на електронен носител се изпращат на адрес: „Канон България“, бул. „Цариградско шосе“ 121, София 1784, за „Снимка на годината – България 2012“.

За повече информация, моля, обърнете се към: Силвия Христова, тел. 02/807 92 50.

Коментирай