Свободно време

Краен срок за номинации във фондацията на Димитър Бербатов

Крайният срок за подаване на номинации за годишните награди „Успелите деца на България“ 2012 на фондация „Димитър Бербатов“ е 10 февруари 2013

23.01.2013г. / 15 00ч.
Аз жената
Снимка: архив Аз жената

Снимка: архив Аз жената

Целта на годишните „Награди за успелите деца на България“ на фондацията на Димитър Бербатов е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие. Проектът възпитава в уважение към успеха, усърдие, целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

Проектът „Награди за успелите деца на България“ традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.

За фондацияДимитър Бербатов“:

Фондацията е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Близо 1000 номинации са постъпили за обработване през изминалите три седмици от началото на кампанията. Половината от тях са дошли по имейла, което автоматично ги изключва от участие. По регламент номинациите се оформят само в уебсайта на проекта (dberbatov.org/projects/nagradi/) при спазване на обявените условия.

Срокът на периода на номинации за кампанията „Награди за успелите деца на България“ продължава до 10 февруари, 2013 г. Организаторите приканват деца и родители да не изчакват, за да имат време за реакция, ако допуснат нарушение.

Областите, в които децата (сами или чрез друг) могат да кандидатстват със своите отличия за 2012 г., са изкуства, наука и спорт. Възрастовите категории са три: ученици от I до IV клас, от V до VIII клас и от IX до XII клас. Отново се очакват деца с отличия от българските училища в чужбина, както и такива с активна гражданска позиция. За област Социален проект могат да кандидатстват всички деца, взели участие в благотворителни и обществено значими инициативи или в състезания по гражданско образование.

Коментирай