Свободно време

Най-добрите актриси в „Треска за Оскари“

Парад на актьорските умения в КиноНова

13.02.2013г. / 10 45ч.
Аз жената
Снимка: КиноНова

Снимка: КиноНова

Най-добрите актриси излизат на сцената на КиноНова тази седмица. Броени дни преди връчването на американските филмови награди, киноманите ще могат да си припомнят най-талантливите и доказали се дами и номинациите за най-добра женска роля. На екрана ще блестят имена като Кейт Бланшет, Емили Мортимър, Гуинет Полтроу и Анджелина Джоли.

Още тази вечер (13 февруари) от 21.00 ч. ще видим носителката на Оскар Кейт Уинслет в „Блясъкът на чистия ум“ и една романтична и леко ексцентрична история, за която дори сценаристът Чарли Кауфман печели Оскар за оригинален сценарий. Четвъртък ще бъде запазен за историческата драма „Елизабет: Златният век“, в която Кейт Бланшет прави изключително силна роля като известната английска кралица – горда, женствена, своенравна и непоколебима. Историческата тема, но с романтичен елемент ще продължи и в петък с „Влюбеният Шекспир“ и Гуинет Полтроу.

Подмяната“ е съботното предложение на КиноНова, в което заслужено се открояват двама носители на престижната статуетка – режисьорът Клинт Истууд и Анджелина Джоли в ролята на майка, готова на всичко, за да открие загубения си син.

Френски ще бъде финалът на тематичната седмица, а причината е филмът „Камий Клодел“, който зрителите ще видят в неделя, 17 февруари. Изабел Аджани е талантливата скулпторка и художничка на Франция. Лентата печели две номинации за Оскар и се превръща в една от най-добрите екранизации за живота на известната французойка. Изабел Аджани пък заслужено е номинирана за най-добра актриса, като освен признанието на американските филмови критици, тя е и единствената актриса с пет отличия „Сезар“.

Месецът „Треска за Оскари“ ще продължи и следващата седмица, когато на екран ще видим големите победители.

Коментирай