Свободно време

За любовта и за ангелите хранители

„Силата на любовта“ – Елизабет Чандлър

16.02.2013г. / 11 10ч.
Аз жената
За любовта и за ангелите хранители

Историята за любовта отвъд живота между Тристан и Айви развълнува милиони тийнейджъри по цял свят, като им предложи тема, станала много популярна в последно време като антипод на вампирските и страховитите готически историиангелите-хранители. Неочакваната развръзка ще ни държи в напрежение до излизането на третото заглавие от поредицата.

След успеха на първия роман от авторката издателство „Ентусиаст“ добавя към поредицата Enthusiast Teen's Books – Различните книги за тийнейджъри, второто заглавие – „Силата на любовта“. „Целуната от ангел“ се радва на успех сред тийнейджърите у нас, които очакват да разберат продължението на историята. Втората част е смесица от мистерия, трилър, съспенс и романс с паранормални елементи – ангелите. Романът разглежда всички теми, които вълнуват подрастващите: любовта, приятелството, предателството, семейството и взаимоотношенията с родителите, доверието, закрилата, мечтите, смъртта и живота след нея.

Елизабет Чандлър продължава историята точно откъдето свършва първата част. В „Силата на любовта“ действието се развива много интензивно и сюжетът се заплита още повече. Взаимоотношенията между Айви и Грегъри остават недостатъчно ясни и изчистени. От друга страна, те стават по-близки, покрай това, че и двамата загубват близък човек... или поне така си мисли Айви. Единствено Грегъри не я кара да си спомня и да говори за Тристан, ако не желае и винаги е до нея, когато тя сънува кошмарите си.

Тристан установява, че произшествието, при което е загинал, не е било нещастен случай! Някой е срязал спирачките на колата му. Кошмарите на приятелката му Айви продължават, докато един ден тя не си спомня какво е видяла през онази ужасна нощ. Грегъри е неотлъчно до нея, също както и Тристан. Ангелът-пазител забелязва новия й приятел да сипва нещо в чашата й с чай. Айви го изпива и двамата с Грегъри, следвани от невидимия Тристан, се отправят към гарата. Там Айви най-сетне го вижда от другата страна на релсите. Когато влакът идва, Тристан я вика и Айви...

Елизабет Чандлър е псевдоним на Мери Клер Хелдорфър. Тя е възпитаник на гимназия „Mercy“ в Балтимор, Мериленд, където живее и до днес. Автор е на много илюстровани книги за деца под истинското си име Мери Клер Хелдорфър. Поредиците Kissed by an Angel и Dark Secrets подписва със своя псевдоним.

Обича бейзбол, котките, писането и Боб – не задължително в този ред.

На книжния пазар от 13 февруари 2013 г.
Обем: 176 стр.
Превела от английски: Теодора Давидова
ISBN: 978-619-164-008-9
Корична цена: 12 лв.

Прочетете още:

Коментирай