Свободно време

За красиви булки в идеална форма

Какво да правим преди роклята да започне да стяга?

15.03.2013г. / 14 38ч.
Снежана Проданова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Още от малки момиченца израстваме с приказките, в които принцът и принцесата се влюбват и женят, играем си с куклите, обличаме ги в шарени дрешки и булчински рокли, гледаме филми с красиви и щастливи булки, а когато реално дойде „времето да се омъжваме“, се сблъскваме с понятия като „съвместно съжителство“, отлагаме брака заради образованието си, отлагаме заради кариерата си и в крайна сметка може би дори не стигаме до бялата рокля.

Да, но за много жени денят на сватбата им е сбъдната мечта. Приготовленията са много, емоциите са много, стресът прелива... роклята стяга! Важно е да започнем да се грижим за тялото си по-отрано, за да няма изненади в последния момент. Как да бъдем в добра форма за деня на сватбата си?

Без нощни хапвания

Свързани статии

Любовта ни разсейва, кара ни да стоим до късно, разговаряйки с любимия, четейки романтични книжки, гледайки интересни филми... И когато решим да си лягаме, осъзнаваме, че сме гладни. Като за начало, опитайте се да се отървете от този си навик, но ако не успеете, не посягайте веднага към бисквитите и шоколадите. Изпийте една чаша вода или чай, хапнете няколко парчета ябълка и лягайте бързо преди да ви е изкушил кексът в хладилника.

Извадете калкулатора

Това разбира се е образно казано – идеята е, че трябва да сте наясно с храната, която ядете и колко калории съдържа тя. Започнете да четете прословутите етикети по опаковките на закупените продукти и внимавайте да не надминете дневните препоръчителни (1800-2200).

Забавлявайте се на партита...

... танцувайки! Излезете ли на клуб с приятелки, не „засядайте“ на масата в сладки приказки и още по-сладки храни, ами поръчайте любимата си песен и се раздвижете. Ще ви бъде от голяма полза, ако тръгнете на уроци по танци. От една страна ще имате гарантирано физическо натоварване няколко пъти в седмицата, от друга – ако успеете да убедите и партньора си да ходи с вас, ще може да репетирате за първия си танц като съпруг и съпруга на сватбата.

Избягвайте стреса

Да, трудно е да се избере заведение, което да побере гостите. Да, натоварващо е да се измисли как да се наредят по масите скараните роднини, познатите и непознатите гости, децата и т. н. Да, не е лесно да се организира сватба, но не – не вие трябва да свършите всичко. Не се натоварвайте с твърде много работа, не поемайте целия товар на своя гръб. Научете се да разчитате на чуждата помощ и си отделяйте моменти за емоционална почивка.

Заменете мазната храна

... със супи и салати. Сприятелете се с някоя готварска книжка и си правете здравословна закуска, обяд и вечеря всеки възможен ден. Не се лишавайте напълно от мазнините, но и не си угаждайте прекалено много с мекици, палачинки, пирожки и други „греховни“ храни.

Няма да е лесно, но само от вас зависи да си го направите интересно. Приемете този период от живота си като мини изпитание за това доколко можете да понесете стреса и да се съсредоточите в момент на физическо и емоционално натоварване. Помнете, че не сте сам воин на фронта. Нещо повече – помнете, че дори не сте воин, вие сте булка!

Коментирай