Свободно време

По-секси със салса

Защо веднага да тръгнем на уроци по салса

18.03.2013г. / 13 38ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Салсата е танц, който включва латиноамерикански и карибски танцови стъпки и ритми. Стъпките в салсата не са никак лесни и трябва да са много умело координирани с тези на партньора, но нека това не ви плаши. Звучи трудно, но влезете ли в ритъма, ще забравите всякакви притеснения. Защо да тръгнем на уроци по салса? Ето някои от основните причини:

1. Салсата е забавен фитнес за тялото. Раздвижвайки цялото си тяло, натоварвате всички мускули, влизате в много добра форма, ставате по-силни и се забавлявате.

2. Танцувайки салса ще се радвате по-дълго време на здраво сърце заради умереното натоварване, което се постига чрез танца.

Свързани статии

3. Гарантирано забавление! Благодарение на танца се освобождават хормони в тялото, които намаляват стреса и ви карат да се чувствате щастливи. Освен това в салсата няма твърди правила за последователността на движенията, затова има място за много импровизации – правите това, което ви харесва и ви кара да се чувствате добре.

4. Сложни стъпки, движения с тялото, огромна координация на всички крайници – чрез салсата подобрявате рефлексите си, вниманието ви се изостря и се учите да се съобразявате с партньора си.

5. След като сте навлезли до някаква степен в салсата, ще ви е много по-лесно да се захванете с много други танци по двойки. След като сте си подредили мислите за движенията и координацията дотолкова, че да не се замисляте за тях, се иска малко, за да направите промени и корекции и да навлезете в друг стил.

6. Забелязвали ли сте как изглеждат жените, които танцуват салса – привлекателни, сексапилни – сякаш блестят. Никой не може да сравнява външния си вид с този на професионална танцьорка, разбира се, но с живостта, която ви дава салсата, хората около вас ще започнат да гледат на вас с малко по-различни очи.

7. Не само ще се чувствате по-добре, но и ще изглеждате по-добре. Ще бъдете по-привлекателни за представителите от противоположния пол и ще накарате другите жени само да си мечтаят да могат да споделят като вас един танц с истински кавалер.

Коментирай
Здраве и красота