Здраве и красота

Как мъжките момичета да станат по-женствени

Женствени в мъжки времена

14.02.2013г. / 08 07ч.
Надежда Маринова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Биологически сме жени, но много често се налага да се държим като мъже. Иначе всяка жена е различна по темперамент и излъчване. Понякога мъжките момичета страдат от това, че им липсва женственост. Ето как може да я култивираме в себе си.

Свързани статии

Нали живеем в мъжки времена, наложи се да прихванем и да започнем да използваме мъжки похвати. От най-ранна възраст сме въвлечени в състезателното начало, в ежедневната борба, а те предполагат развиване на марсови, мъжки качества. Родителите възпитават дъщерите си не по-различно от синовете си: „Да си стъпят на краката“, „Да бъдат мъжки момичета“, „Да се борят за успеха си“, „Да си намерят добра работа“, „Да градят кариера“ и т. н.

Така постепенно може да забравим за уникалната си женска сила. Затова, когато търсим любовта, трябва да избираме не просто идеалния мъж, а този, който ще ни направи да изглеждаме и да се чувстваме още „по` жени“.

Типично женски качества са нежността, търпеливостта, загрижеността. Ако мъжките момичета се занимават по-често с женски дейности – женствеността сама ще се натрупа в тях.

Индийките традиционно следват ритуали и принципи за подсилване на лунната, женската енергия. В западната култура също – всички видове изкуство настройват тънката неуловима фина венерина същност, докато точните науки развиват мъжкия елемент.

Затова истинската, женствена жена е добре да се поглези – цяла разкрасителна индустрия работи за женското излъчване – маникюр, педикюр, модни дрехи, прическа, танци, срещи по женски, женски филми, женски романи. В това е големият смисъл на модата и на шопинга. От време на време да признаваме, че сме по-слаби, че ни е страх, че искаме закрила. Мъжете може да ни се присмиват, но колко от тях биха били щастливи, ако живееха с жени мъжкарани.

Колко хубаво е да се държим като жени, ако има кой да играе мъжката роля.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
( преди 11 години )
Майка ми ме отгледа съвсем сама и въпреки това не е била мъжкарана и не е загубила и до ден днешен женствеността си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 0 rate down comment
jena ( преди 11 години )
"Колко хубаво е да се държим като жени, ако има кой да играе мъжката роля." - в това ни е проблема мили момичета, че не останаха истински мъже и искаме или не ще трябва да бъдем мъжкарани, за да оцелеем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар