Мъжете намират жените с тъмни коси за по-задълбочени и прочувствени от блондинките, пише британския „Дейли телеграф“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 1000 представители на силния пол по поръчка на местна верига магазини за козметика.

Още по темата

Авторите на проучването са установили, че според мъжете брюнетките се грижат по-добре за външността си, готвят по-добре и са по-старателни в поддържането на чистотата в дома и затова те биха били по-добри съпруги от блондинките.

Сред останалите качества, достойни за съпруга, които според представителите на силния пол притежават брюнетките, са склонността към експерименти в леглото и по-доброто боравене с финансите.

Данните от допитването показват, че 54 процента от мъжете биха избрали брюнетка за съпруга, 16 процента – блондинка, а за 30 процента цветът на косата не е от значение.

Когато трябва да избират приятелка, 48 процента от представителите на силния пол предпочитат брюнетки, а едва един на четирима би избрал блондинка.

Всички останали новини можете да прочетете на Dnes.bg.