Свободно време

Жените са по-добрите шофьори, разбира се

Дамите грешат повече при изпит, но получат ли шофьорска книжка, с тях автомобилното движение е по-безопасно

02.04.2013г. / 10 43ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Жените са по-безопасни от мъжете като водачи на автомобили, но докато се учат да шофират, допускат повече грешки от мъжете, пише британския вестник „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните от проучването показват, че през изминалата година дамите, явили се на изпит за шофьорска книжка, са допуснали общо 857 000 сериозни грешки срещу 646 000 за мъжете.

Свързани статии

Най-често представителките на нежния пол се провалят на шофьорските изпити заради несполучливи маневри на заден ход. Дамите освен това допускат повече грешки от мъжете при завиване и смяна на скоростите.

Повечето провали на мъжете по време на шофьорски изпит пък били свързани с превишена скорост и пропускане на пътни знаци. Точно тази им мания впоследствие ги превръщала в по-опасния пол за шофиране.

По данни на транспортното министерство всяка година във Великобритания около 1,5 милиона души се записват на шофьорски курсове. При мъжете успеваемостта на изпита за книжка е 50 процента – с шест процента по-висока, отколкото при жените.

Информацията е предоставена от Dnes.bg. Там са и всички новини на всякакви теми.

Коментирай