Свободно време

Как да събудим мотивацията

Мотивацията е задължително условие за постигане на целите

07.05.2013г. / 09 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Мотивацията е онова, което ни води напред. Да имаш цел и да я постигнеш са две различни неща. Мечтата понякога може да бъде някаква цел, която сме си поставили. Но има моменти, в които стигаме до средата и се връщаме в изходна позиция.

За тези моменти казваме, че не сме достатъчно мотивирани. За да бъдем такива е добре да мислим за успеха, който предстои след като извървим определен път.

Как да го постигнем?

  • Белият лист помага! Вземете бял лист хартия. Напишете какво искате да постигнете. Подредете приоритетите си. Срещу тях запишете какво е необходимо да направите за тяхното изпълнение.
Свързани статии

Пример: Искате да усъвършенствате познанията си по английски език. В този случай това, което е необходимо да направите, е да се запишете на езиков курс.

Така срещу всяка ваша цел записвайте начина за нейното постигане.

  • Друга важна стъпка е да започнете веднага да я осъществявате. Не се бавете. Всяко едно отлагане във времето ви отдалечава от желанията ви.
  • Мислете позитивно и се обграждайте с позитивно настроени хора. Семейството и приятелите са част от това, което предстои да промените в живота си. Тяхната подкрепа е важна. Е, почти винаги има някой, който би поставил под съмнение вашите възможности. Това не трябва да ви кара да спирате.
  • Всеки ден с малки стъпки и търпение, вие ще вървите напред към постигането на успеха. Така само след месеци ще забележите напредъка, който сте постигнали.
  • Бъдете търпеливи. Има неща, които изискват повече време и други, които се случват по-бързо.
  • Купете литература за четене. Книжарниците предлагат интересни четива за това как да задействаме мотивацията си.
  • Посещавайте семинари за личностно развитие. Там ще срещнете съмишленици.
  • Работете върху себе си. Това е единственият начин, за да бъдете винаги мотивирани. Мотивацията е един непрекъснат процес, който ако в някакъв определен момент бъде нарушен, би могъл да доведе до дисбаланс на нашето АЗ.

Снимки:Sxc.hu

Коментирай