Свободно време

Как да удесеторим шанса си за нова работа?

Яхнете вълната преди да ви е захлупила

01.07.2013г. / 17 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Снимките – сега е моментът да се наснимате с кой ли не. Току виж после вместо по кръстопътищата, почнат да избират министри по снимки от вестниците. Поне ще има голям избор. Обаче и това си е опасно, трябва да внимавате с кого се снимате. Може да го гледате много надъхан, чист и ентусиазиран, но като се поразровят ще излезе, че я чичо му е бил от ДС, кумът му на сватбата мутрофил. И ще вземете да си изпуснете някоя работа, защото видите ли обичате да се хилите пред обектива и да се снимате като холивудска звезда. Ама хич да не ви дреме – лоша реклама няма – казват хората.

Подписите – внимавайте с тях. Всеки почва да събира подписи за какво ли не и ще ги използва за незнайно какво. Ако не сте много убеден, не си слагайте името тук и там.

За съжаление мътните води са най-благоприятни за риболов. А ако не извлечете никаква лична полза, поне може да се почувствате по-смислени, по-щастливи, по-борбени – да намерите своя идеал и други позитивни неща… Ако не яхнете вълната след време, ако клюмнете разочаровани и си кажете – мен чистия и святия – пак ме прецакаха – ме подсетете да ви кажа емблематичната реплика от „Немили – недраги“. От години все ми е на езика, но все още не е дошъл моментът пак да я кажа. Няма все аз да съм лошата да развалям на хората празника, я!

Коментирай