Свободно време

Пуснете хвърчило с децата

Детството лети - пъстро и весело

03.07.2013г. / 15 45ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Едно от най-хубавите неща на детството може да се окаже пускането на хвърчило. А ако е с мама и тати би било незабравимо. Запечатайте през това лято и един такъв пъстър спомен за децата си. Така че това е следващата лятна идея, която бих искала да ви дам, а вие ще решите кога да я реализирате на практика.

След време, когато децата разглеждат семейните снимки, ще си спомнят „колко мило, колко сладко е при мама и при татко“. А според специалистите – щастливото детство изгражда уверени възрастни. Много по-борбен и деен си, ако си имал щастливо детство и имаш критерии и ценности, според които да си изграждаш бъдещето.

Свързани статии

Ако имате повече време, направете заедно с децата хвърчилото на мечтите им. Нека сами го изрисуват и нагласят, така както си го представят. Вие само се погрижете да е във форма и от материал, който да полети. А ако нямате достатъчно умения или време, може да купите бяло хвърчило и само да го украсите. Може да намерите хвърчила във всякакви форми и на всякакви цени. В случая не е толкова важно да е професионално, важното е да лети и мечтите на децата да могат да се извисят нагоре и нагоре.

Не знам дали това е времето да си спомняме за нашите детски мечти, защото на много от нас мечтите не са полетели и не са се сбъднали, но пък ако сме родители имаме втори шанс да бъдем деца. Втори шанс да пускаме хвърчила и да си припомним, че никога не е късно да започнем отначало, никога не е късно да мечтаем.

Остава да следите прогнозата и да хванете вятъра. Предполагам, че това лято ще има много подходящи дни за пускане на хвърчила. Особено на морето.

Изберете един такъв и пускайте хвърчила на воля. Снимайте се и запечатайте щастието.

Важно е да уловим щастливите моменти, защото в живота не всички дни са слънчеви и усмихнати. И е хубаво да имаме поне един такъв, за да има какво да си спомняме и към какво да се стремим.

Вижте още:

Коментирай
Свободно време