Свободно време

Рисунка на асфалта – къде?

Какво да правим с децата през лятото?

10.07.2013г. / 09 41ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Ето следващата спасителна идея за родителите – рисунка на асфалта. Запасете се с тебешири и си ги сложете в раничката за разходки с децата. Винаги, когато сте някъде, където има асфалт или друга подходяща повърхност, вадете тебеширите и предлагайте на децата да нарисуват нещо. Когато ги виждате, че са се уморили от тичане или пък именно за да ги откажете от нещо, което на вас ви се вижда неприемливо. Искате да стоят на близко, без да шумят, докато вие си пиете бирата и разговаряте с приятели.

Свързани статии

Тебеширите са идеален помощник.

Може да рисуват в двора, пред блока, в двора на хотела, на улицата – практически навсякъде. И никой не може да ви обвини, че цапате и загрозявате. Що за хора са да протестират против детските рисунки? Всъщност хората си имат право на чисти плочки, но пък тебеширите са най-лесни за отмиване – лисвате едно шише вода и мир за всички под слънцето.

Снимка: Gettyimages.com

Така че, имайте предвид тази семпла идея – тебеширите не тежат, дръжте ги в пликче, за да не цапат, не шумят, не миришат... но пък доставят много забавления и за малки и за големи. Когато раздадете на всички тебешири не се ли събужда и у вас творецът? Не ви ли се приисква да нарисувате поне едно слънце или дъга? Много е интересно какво решават хората да нарисуват импулсивно – е така като за подпис, за една две минути. Вие какво нарисувахте за последно с тебешири? А децата ви?

Коментирай