Свободно време

Пясъчните фигури – изкуство, заслужаващо вниманието ни

Разгледайте галерията с невероятни пясъчни фигури

06.08.2013г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Морето, океанът и пясъкът вдъхновяват всеки, който се е докоснал до тях. Те действат зареждащо. Нещо, което всяка година привлича погледа на туристите са фигурите направени от пясък. Не само у нас, но и в чужбина, те са се превърнали в туристическа атракция.

Свързани статии

Часове наред, под жаркото слънце, креативни хора създават изкуство от пясък и вода. Част от каузи, символ на местен празник или просто така, те предизвикват хиляди усмивки сред хората, дошли да приветстват красотата им. Всяка фигура е изработена с любов и оставя неверояни спомени във всеки.

Организират се фестивали, на които участват артисти от целия свят. За наша радост такъв фестивал се провежда и в красивия Бургас. На бургаска земя фигури в пясъка изработват артисти от България, Индонезия, Украйна, Русия, Холандия и други. Той е поставил своето начало през 2008 година. Всяко лято от месец юли до средата на септември, фигурите събират вниманието на всички посетители.

Разгледайте галерията ни със снимки на невероятни пясъчни фигури. Кой знае, може би те ще ви вдъхновят да опитате и вие да създадете своите това лято.

Коментирай